SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Info top
Info Generelt Info LR
Bar

  • Generelt
  • Medlemmer
  • Presse
  • Spørsmål/svar
  • Vedtekter
  • Hva er SAKMIL?

    SAKMIL ble stiftet i 1993, og bestod da av det som den gang var slagverkseksjonen i Klepp Hornmusikk på Jæren. I alt seks dyktige slagverkere var med, og disse utgjør fortsatt kjernen i gruppen. Med årene har imidlertid også nye ansikter kommet til, som hver på sin måte bidrar til nye SAKMIL-suksesser.

    De siste årene har SAKMIL tatt publikum med storm, og de fleste i Sør-Rogaland har etterhvert sett gruppen i aksjon ved en eller flere anledninger. Med sine karakteristiske røde strømpebukser og egenrådige stil er det sjelden tvil om hvem som er ute på oppdrag.

    Fra første opptreden i 1994 og frem til i dag har SAKMIL utviklet seg til å bli et sterkt navn i kulturlivet, og sørger stadig for å trimme folks lattermuskler. Humoren er nemlig svært sentral i alle SAKMIL-oppdrag, med den sterke kontrasten mellom det absurde og det elegante som gruppens kanskje sterkeste varemerke. Eleganse inspirert fra H.M. Kongens Garde, kombinert med ren og skjær galskap gir en slående kombinasjon: SAKMIL - lærerik jærsk galskap.

    Hva kjennetegner en ekte SAKMIL'er?
    Hva kjennetegner en ekte SAKMIL'er?

    Historiske høydepunkter

    SAKMIL hadde sin aller første opptreden på Nyttårskonserten til Klepp Hornmusikk 2. januar 1994. Da ble både korps og publikum tatt på sengen, i det seks trommeslagere fremførte et trommestunt som tok pusten fra de fleste. Med presise stikkeløft og elementer man ellers bare ser hos Garden hadde SAKMIL akkurat lagt grunnlaget for de neste 10 årene.

    SAKMIL 1996
    SAKMIL sin første opptreden med røde strømpebukser skjedde i 1996.

    Ryktene om trommestuntet spredte seg nemlig fort, og førte til at gruppen fikk flere oppdrag på egenhånd. Sakte, men sikkert begynte snøballen å rulle. Elegansen i stuntet ble beholdt, mens stadig flere humoristiske elementer snek seg inn. På Klepp Hornmusikk sin sommertur til Bournemouth i 1995 benyttet dessuten gruppens medlemmer seg av anledningen til å vise seg frem på et lokalt Marching Band's Tatoo.

    På åpningen av Jæren Musikkfestival i 1996 var det klart for det første møtet med de røde strømpebuksene, som senere har blitt SAKMILs fremste kjennetegn.

    På tross av redusert besetning og et stort antall vikarer regnes denne spillingen som legendarisk. Latterbrølene fylte Storstova på Bryne til siste benkerad, og SAKMIL hadde for alvor vunnet publikums hjerter.

    Siden har det gått slag i slag, med både store og mindre oppdrag. Verdt å nevne her er særlig Røros-festivalen i 1999, som ble SAKMILs første store oppdrag utenfor Rogaland. I 2000 ble gruppen også leid inn til å underholde på Gladmat-festivalen, og har siden vært et fast innslag her. Gladmat og SAKMIL har derfor nærmest blitt synonyme begreper, og har åpnet dører til stadig nye publikumsmasser. Høsten 2002 var gruppen også på tur til Praha i Tsjekkia, og traff der på Vic Firth, en levende legende og mannen bak verdens mest brukte trommestikkemerke med samme navn.
    SAKMIL i Praha
    SAKMIL i aksjon ved det berømte astronomiske uret i Praha.

    SAKMIL investerte forøvrig i splitter nye paradetrommer våren 2002, og hadde også sin egen buss i en periode. Det er derfor med en viss stolthet gruppen runder 10 år i 2003, mer oppegående enn noensinne.

    Aktuelle spilleoppdrag med SAKMIL

    SAKMIL stiller opp ved mange ulike anledninger, både små og store. Et typisk stuntoppdrag tar mellom 5 og 15 minutter, og inneholder en trommestuntoppvisning med tilhørende show rundt. Slike oppvisninger fungerer særlig godt i lystige lag som julebord og firmafester, eller som et uventet innslag i andre sammenhenger.

    Andre ganger passer det bedre å lage liv og røre i store folkemengder, og her er SAKMIL i sitt ess. Slike oppdrag handler mest om å vandre rundt på et større område, f.eks. under en festival, med hyppige stopp og show innimellom, med runder på 30 - 60 minutters varighet.

    Ønsker du SAKMIL til et spilleoppdrag, ta gjerne kontakt med oss! Du kan gjerne sende en e-post til hele gruppen, eller ta kontakt med Bjørn Chr. Granberg - alias Boris Aleksandrov - på telefon 923 55 690. Pris varierer etter type oppdrag og varighet.

    SAKMIL
    SAKMIL tar en pust i bakken mellom øktene på Gladmat. Fra venstre KillKenneth, Litle-Store, Boris Aleksandrov, Store-Litle, Nodi og Broiler-Frode.

    Footer leftE-post